Cari Jodoh dan Janda Melayu di Malaysia Dengan JandaDating
Penat cari jodoh di janda twitter and janda tumblr? Daftar dalam platform ini yang senang cari jodoh dan janta melayu di Malaysia.

Apakah Janda Gersang?

Apabila bercerita tentang janda, mungkin pada sesuatu ketika anda pernah terfikir, apakah sebenarnya yang dimaksudkan dengan janda gersang?

Tetapi sebelum itu, anda perlu tahu dahulu bahawa janda ini merupakan wanita yang terpisah daripada suaminya, mungkin disebabkan oleh kematian atau pun perceraian suaminya.

Jikalau untuk lelaki yang menghadapi kematian atau perceraian isteri, mereka ini dipanggil sebagai duda.

 

Janda Gersang Di Malaysia

 

Janda Gersang Di Malaysia

Janda Gersang Di Malaysia

 

Di Malaysia, disebabkan oleh perceraian, jumlah janda di negara ini semakin hari semakin bertambah. Banyak sahaja sebab bagi sebuah perkahwinan yang tidak berpanjangan. Janda-janda ini terdiri daripada pelbagai lapisan umur, ada yang masih muda, ada yang berumur pertengahan, dan ada juga yang telah memasuki umur tua. Ada janda yang telah punyai anak, dan ada juga yang menunggu zuriat masing-masing. Janda yang mempunyai anak ini biasanya dipanggil sebagai ibu tunggal.

 

Hidup Janda di Malaysia

Hidup janda sangatlah susah, apatah lagi jikalau tiada sumber pendapatan tetap dan tidak mempunyai harta peribadi yang mencukupi untuk memberi makan dan minum kepada diri dan tanggungan mereka. Mereka juga tidak terlepas daripada pandangan enteng sesetengah pihak kerana sikap prejudis terhadap janda. Sedangkan, mereka inilah yang perlu dibantu dan diberikan sumbangan oleh masyarakat.

Banyak lagi kelemahan-kelemahan yang seorang janda punyai, dan malangnya kelemahan-kelemahan sebegini sentiasa diperalatkan oleh pemangsa-pemangsa yang mempunyai maksud jahat, terutamanya kaum lelaki.

Antara kelemahan mereka adalah seperti keinginan yang tinggi untuk menjalani kehidupan seksual walaupun telah berstatus janda. Inilah kelemahan yang selalu disalahgunakan pihak lain untuk membawa janda-janda ini ke lembah kerosakan.

 

Kelemahan Seorang Janda

Kepayahan emosi yang harus dilalui oleh para janda ialah satu isu yang amat membimbangkan kepada para masyarakat kini. Kita harus sedar bahawa janda berbeza dengan gadis atau dipanggil sebagai ‘awek’.

Perbezaannya adalah janda tidak sama dengan wanita yang belum berkahwin, kerana janda telah pun pernah merasai pengalaman hubungan kelamin dengan suaminya sebelum ini. Ini membangkitkan perasaan berahi dalam dirinya, seterusnya meningkatkan kemahuannya untuk dipuaskan sekali lagi.

Jauh sekali perbezaan tahap keinginan tersebut antara ‘janda gersang’ dengan ‘awek gersang’. Kerana semasa alam perkahwinan, kepada suaminya sahajalah dia akan mendapat keperluan seks ini.

Faktor Seseorang Menjadi Janda

Justeru, apabila ditinggalkan oleh suami, mungkin kerana faktor kematian atau pun perceraian, isterinya telah menjadi seorang janda. Ini pastinya akan menimbulkan perasaan keinginan seksual dalam dirinya tidak lama lagi.

Namun kali ini, dia tidak mengetahui dengan siapakah dia akan memuaskan kemahuannya itu. Masalah begini jika tidak diurus dengan baik, pasti akan timbulkan masalah-masalah yang lebih besar, situasi yang dikatakan sebagai sebuah ‘tragedi’ dan tidak diingini sesiapa pun. Lelaki ‘playboy’ antara pihak yang selalu mendatangkan masalah kepada janda.

 

Cerita Seorang Janda Gersang, Puan N

janda gersang 1

Saya akan bawakan kisah tentangs seorang janda iaitu Puan N, berusia 27 tahun, kehilangan suami kerana penyakit kronik. Yang menariknya suaminya ini merupakan seorang jutawan maka beliau telah meninggalkan banyak harta kepada Puan N selepas itu. Puan N berkahwin dengannya sejak berusia 17 tahun.

Dalam jangka masa 10 tahun, mereka sentiasa saling sayang-menyayangi. Suaminya itu pula seorang yang biasa-biasa, sihat, lebih tua daripada beliau sedikit, akan tetapi berupaya untuk menghadiahkan kepuasan seks yang maksimum kepada Puan N selama ikatan hidup mereka.

 

Kelahiran Seorang Janda Gersang

Setelah beberapa waktu berlalu setelah pemergian suaminya, muncullah pula keinginan membuak-buak dalam diri Puan N untuk mendapatkan seks dengan penuh bersungguh-sungguh. Puan N tetap mencuba apa-apa usaha untuk menenggelamkan perasaan tersebut, namun beliau juga masih seorang janda yang muda, maka usaha begitu tampak sia-sia sahaja. Puan N bercadang untuk berkahwin sekali lagi tetapi sehingga kini, dia masih lagi mencari-cari seorang lelaki yang dapat memberi sinar terhadap dirinya.

Puan N masih terlalu jauh untuk merangka perancangan mendirikan semula rumah tangga yang bahagia. Mencari calon suami baharu juga susah. Ramai yang umurnya jauh lebih tua dan begitu jelas keinginan mereka adalah pada harta peninggalan suami lamanya semata-mata. Namun demikian, detik perubahan yang ditunggu-tunggu oleh Puan N tiba pada suatu hari di mana beliau telah dipertemukan dengan seorang lelaki yang kacak dan menarik perhatian. Umur juga hampir sama dengan bekas suaminya. Digelar sebagai Tuan A, dia sentiasa santun, berperikemanusiaan dan memahami perasaan.

 

Teman Seks Janda Gersang Puan N

janda gersang

Setelah mencuba nasib dan melakukan sedikit sesi perkenalan, maka berputiklah bunga cinta antara mereka berdua. Selepas itu, hari perkahwinan pun tiba. Sebelum perkahwinan, Tuan A memberitahu yang dia perlukan puluhan ribu ringgit untuk melunaskan hutangnya. Puan N tidak semena-mena memberikan wang terhadapnya dan selepas itu, mereka tidak lagi dipertemukan. Tuan A menghilang.

Itulah antara teknik yang sanggup dilakukan untuk mendapatkan sesuatu daripada para janda, seperti Puan N. Para janda yang ada kemahuan seks sudah tentu tidak dapat mengawal nafsu seksual yang dimiliki, malah mereka juga agak sukar untuk dinasihati lagi kerana telah terperangkap dalam permainan yang lebih besar.

Mangsa-mangsa sebegini malu untuk membuat laporan kepada pihak berkuasa untuk dilakukan tindakan selanjutnya. Mereka juga tidak merasakan bahawa aib ini harus diceritakan di mahkamah. Para janda sekiranya mementingkan ketenangan dan kesihatan jiwanya terlebih dahulu, sudah tentu akan dijauhkan daripada pihak-pihak jahat seperti itu.

Namun demikian, hanya ada satu laluan terbaik untuk para janda memberi penyelesaian kepada isu ini, iaitu dengan cepat-cepat berkahwin. Dalam tempoh masa setelah pemergian suami lama dengan perkahwinan baharu, para janda mestilah menjadi bijak dalam mengatur langkah agar tidak tersungkur dengan nafsu dan angan yang hanya mementingkan kepuasan seksual semata-mata.

Apa-apapun, bukan semua janda sentiasa mengkehendaki seks semata-mata. Ada juga yang tidak punyai masa untuk memikirkan perkara-perkara sebegini.

Namun yang demikian, apakah yang perlu dilakukan oleh para janda, jikalau datang keinginan seks tersebut, padahal ‘awek janda’ ini tidak lagi mempunyai peneman hidup. Banyak cara yang boleh dilakukan oleh ‘janda sangap’ ini.

Para janda mestilah berusaha untuk mengubah keinginan tersebut dengan cara yang kreatif dan inovatif seperti menyalurkannya dalam bentuk emosi dan tenaga, diberikan dalam bentuk hobi, perkhidmatan dan sebagainya. Perkara-perkara sebeginilah yang dapat menghilangkan keinginan seks yang membuak-buak.

Walau apa pun cara yang diambil, saluran perkahwinan merupakan jalan yang terbaik. Hal ini kerana kemahuan untuk seks dapat dipenuhi, di samping kemahuan untuk kasih sayang dan perasaan cinta. Janda juga tetap dapat memberikan perkhidmatan dan jasa bakti mereka walaupun telah bergelar isteri semula.

Yang menjadi perkara pokok di sini ialah bagaimana wanita-wanita janda ini dapat menguruskan khayalan dan kemahuannya. Janda-janda tidak boleh memudahkan para pihak jahat untuk menjadikan diri mereka sebagai mangsa dalam apa hal sekali pun. Janda juga harus dinasihatkan untuk sentiasa kekal berwaspada, sentiasa tenang dan bijak mengatur langkah supaya perasaan ‘gersang’ tersebut dapat dikawal dengan baik.

Share

You may also like...

2 Responses

  1. Shiva says:

    Janda gerang sy banyak Suka main

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *