Cari Jodoh dan Janda Melayu di Malaysia Dengan JandaDating
Penat cari jodoh di janda twitter and janda tumblr? Daftar dalam platform ini yang senang cari jodoh dan janta melayu di Malaysia.

Mengapa Lelaki Suka Kahwin Dengan Janda?

Sebenarnya, ‘awek janda’ terutama janda Melayu sentiasa mencuri tumpuan para lelaki bujang. Ada sebab-sebabnya yang tersendiri juga, jikalau anda ingin tahu.

 

Ramai lelaki yang sebenarnya minat untuk mendirikan rumah tangga bahagia dan penuh kasih sayang dengan janda.

 

Ada yang sanggup menceritakan tentang sebab-sebab tersebut, dan kesimpulannya semua sangat positif dan menarik perhatian.

Benarkah Lelaki Bujang Lebih Suka Janda

Benarkah Lelaki Bujang Lebih Suka Janda?

Banyak perkongsian daripada kaum Adam tentang sebab dan justifikasi mereka yang amat dan lebih menyukai untuk berkahwin dengan janda.

 

Malah ada yang sanggup membuat pilihan untuk berkahwin dengan janda yang lebih berumur dan telah menjadi isteri orang berbanding dengan ‘awek’ gadis yang jauh lebih muda dan bersifat dara. Gadis dara juga ramai yang jauh lebih cantik.

 

Anda boleh lihat sendiri keadaan di masa kini di mana pelajar sekolah menengah terutama yang berada di peringkat menengah tinggi sudah ramai yang pandai bersolek dan nampak matang!

 

Jadi kenapa para janda masih menjadi pilihan para lelaki? Jom, kita selidik satu persatu sebab yang mereka telah kemukakan.

 

Anda tentukan sama ada ianya bersifat betul dan juga logik. Terserah kepada anda.

Sangat Menggoda

Sangat Menggoda

 

Anda tidak boleh mempertikaikan kenyataan ini. Anda juga tidak boleh melihat fakta ini sebagai fakta main-main juga. Hal ini kerana sebagai seorang yang telah mempunyai pengalaman rumah tangga, sudah tentu para janda mempunyai pengalaman dan tidak perlu diajar lagi dalam menggoda suaminya.

 

Jikalau dapat janda yang amat suka bersolek atau minat dan cinta dengan alat-alat solek, alamatnya janda-janda inilah yang akan suka untuk bersolek sebagai satu cara untuk menarik perhatian dan merangsang nafsu syahwat suaminya.

 

Sentiasa Bersedia

 

Kita percaya bahawa para janda ini sentiasa bersedia dalam menghadapi situasi rumah tangga yang baharu. Hal ini kerana mereka sudah pun mempunyai pengalaman rumah tangga yang terdahulu. Ini sudah tentu memberikan satu kelebihan kepada para janda, terutamanya untuk menguruskan kehidupan para suami mereka yang baharu.

 

Jikalau dalam pengalaman yang pertama, mereka agak kurang fokus tetapi kali ini, janda boleh memberikan sepenuh perhatian contohnya seperti kepada anak. Bagi para janda, tidak ada istilah “tidak mahu anak lagi” kerana bagi mereka, mereka dapat hidup lebih bahagia dan penuh kasih sayang dengan suami sekiranya dikurniakan dengan zuriat. Asalkan, suami tersebut bermurah hati untuk memberikan bantaun nafkah dan bertanggungjawab selalu.

 

Bertolak Ansur

 

Walau besar pun masalah yang dilalui, para janda dapat menunjukkan sikap toleransi dan tolak ansur dengan para suami mereka. Hal ini sudah tentu berkait rapat dengan pengalaman mereka dalam menjalani kehidupan berumah tangga sebelum ini. Barangkali pengalaman lalu mengajar mereka untuk menjadi lebih tenang dan matang malah tidak berkira-kira dalam memberikan yang terbaik kepada para suami dalam segala hal.

Amat Mesra

Amat Mesra

 

Para janda dengan pengalaman mereka yang panjang dalam perkahwinan sebelum ini juga membuktikan bahawa mereka lebih mudah mesra dan sangat pandai untuk memulakan perbualan dengan para suami. Berkat sifat pandai bergaul inilah, sebuah perkahwinan dapat diselamatkan malah diisi dengan kasih sayang dan perasaan cinta.

 

Para janda lebih ramah dan tidak suka orang memandang rendah kepada mereka hanya kerana perjalanan hidupnya yang terdahulu, Oleh sebab itulah para jandasentiasa berusaha untuk menjaga imejnya agar dikenali sebagai seorang yang peramah dan tidak sombong dengan keluarga di pihak suami. Mudah kata, para janda dengan pengalamannya sudah tentu pandai membawa diri.

 

Pakar Menjaga

 

Apabila pernah merasai pengalaman berkahwin, sudah tentu golongan janda tahu dan pakar dalam memberikan yang terbaik dalam menguruskan hal ehwal rumah tangga. Mereka bijak dalam hal ini. Bagi mereka, kesilapan-kesilapan yang telah terjadi dahulu sudah pasti mahu dielakkan dalam perkahwinan yang baharu. Mereka tidak mahu mengulangi kesilapan tersebut.

 

Bayangkan, dengan pengalaman rumah tangga, sudah tentu mereka akan menyiapkan makanan terlebih dahulu kepada para suami sebelum pergi meninggalkan rumah untuk ke tempat kerja. Gadis dara mungkin tidak dapat menandingi kemahiran dan kepantasan para janda dalam menjaga kebajikan suami mereka. Mungkin mereka juga harus dibangunkan oleh para suami mereka sendiri. 

 

Bijak Cari Rezeki

 

Apabila berbicara tentang pengalaman janda yang pernah hidup tanpa bantuan daripada seorang peneman hidup semasa tempoh janda dahulu, sudah pasti kita akan menghargai fakta bahawa mereka ini juga pasti mempunyai hati yang cekal dan tabah dalam mencari sumber rezeki dalam meneruskan hidup mereka dan tanggungan mereka tanpa seorang ketua keluarga dari kaum Adam.

 

Oleh yang demikian, sudah tentu mereka sanggup melakukan kerja dengan bersusah payah untuk menyediakan makanan dan keperluan yang mencukupi daripada rezeki yang diterima untuk keluarga mereka. 

Tahu Banyak Benda

Tahu Banyak Benda

 

Apabila para janda menjalani kehidupan tanpa seorang suami, merekalah yang berperanan sebagai ibu dan ayah dalam keluarga, terutamanya bagi janda yang mempunyai anak-anak. Oleh itu, dalam tempoh tersebut sudah pasti banyak benda dan kerja yang harus mereka lakukan secara terbaik dan dedikasi demi keluarga mereka.

 

Walaupun ada sesetengah perkara yang hanya lelaki wajib tahu dan lakukan, tetapi para janda juga mampu melakukannya apabila ketiadaan seorang suami. Yang tidak ada anak pun, mereka sudah pasti suka untuk menggali ilmu dan membuat ikhtiar usaha sendiri dalam segala-gala hal kehidupan.

 

Perbelanjaan Kahwin Lebih Rendah

 

Berbeza dengan para anak dara, perbelanjaan kahwin dengan seseorang janda jauh lebih rendah. Ini bukanlah kerana taraf seorang janda, akan tetapi janda itu sendiri yang tidak meletakkan mas kahwin yang terlalu mahal kepada bakal suami. Niat mereka hanyalah untuk mendirikan rumah tangga, mendapatkan kasih sayang dan nilai percintaan daripada kaum lelaki sebagai peneman hidup mereka ke akhir hayat nanti.

 

Maka, telah jelas bahawa sebab-sebab inilah yang menjadi sebab mengapa ramai lelaki yang menyukai para janda dan ingin berkahwin dengan mereka. 

Share

You may also like...

1 Response

  1. saya nk cari janda yng blh jaga makan minum janji sporting saya tak memilih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *